Sprejmi

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke; z obiskom in nadaljnjo uporabo soglašate s piškotki.

Skrbniški odbor Banke idej

Člani Skrbniškega odbora Banke idej določajo pravila delovanja Banke idej ter usmerjajo njeno delovanje.

Vsi člani Skrbniškega odbora Banke idej so prostovoljci in prostovoljke Banke idej. Skozi načrtovano, vodeno učno izkušnjo razvijajo svoj potencial ter pridobivajo mnoge nove izkušnje in veščine na različnih področjih.

V letu 2015 so se Skrbniškemu odboru Banke idej priključili udeleženci mladinske izmenjave Youth Banks on the Move.

Skrbniški odbor Banke idej 2014 - 2015

 • Matic Matjašič
 • Martina Fridl
 • Nejc Janžekovič
 • Adrijana Kos
 • Žan Mlakar
 • Alsadik Abdelkarim
 • Urban Ambrožič
 • Timotej Kolar
 • Luka Petek
 • Rene Polanec
 • Andraž Kamenik
 • Kristina Nastovska
 • Ana Povh
 • Nina Pohleven

Matic Matjašič

Sem Matic Matjašič, rojen 31. 10. 1994 v Mariboru, študent evropskih študij na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani. Ker pa sem še vedno vezan na "toto naše lepo mesto", veliko več časa preživim v Mariboru. Aktiven v mladinskem organiziranju že dobrih pet let, najprej v lokalnem okolju, nato pa sem se pridružil Dijaški organizaciji Slovenije, kjer sem v treh letih pridobil ogromno izkušenj z različnih področij. Med drugim sem imel možnost sodelovati v mednarodnih organizacijah, kjer sem aktiven še danes. Svojo strast do mladinskega organiziranja in potovanja sem združil ter sodeloval na približno 20 mednarodnih mladinskih dogodkih, izmenjavah, treningih. Danes sem aktiven v Mestnem Mladinskem svetu Maribor in drugih organizacijah na lokalni in mednarodni ravni, Banki idej pa sem se pridružil, ker sem prepričan, da je »Youth bank« nekaj, kar mladi v vsakem lokalnem okolju potrebujejo. Ni je boljše priložnosti, kot dati priložnost mladim, da soustvarjajo lokalno skupnost. Mladi o mladih in Mariborčani o Mariboru sta moji videnji, ki ju želim sooblikovati v Banki idej.

Martina Fridl

Martina Fridl, ta mlada, večna kofetarica. Berem, govorim, pišem – mislim. Shranjujem ideje v njihovo banko. Ljubiteljica jazza, klasike, indie rocka in vsega politično-filozofskega z latentnim materinskim nagonom in strastjo za besede. Med tednom vzorna gimnazijka, ki je sicer povsod naokoli, a vendar brez neopravičenih ur. Po naravi racionalna in emocionalno zadržana, a zabavna. Poetična ekonomistka, govornica. Zmeraj fina malina pri jedi, rada imam tudi limonado.

Nejc Janžekovič

Pristaš alternative, ljubitelj kulture in nekajnekajmalosešemoramrazpisat. Rad berem knjige in se upiram avtoriteti. Kreativno outside the box razmišljanje mi je blizu. Mlad po duši, z zaskrbljenim pogledom, usmerjenim v prihodnost...

Adrijana Kos

Adrijana Kos, svobodni umetnik. Radovedna, nasmejana, z velikim srcem. Dejavna na mladinskem polju, z željo po spreminjanju in ustvarjanju. V prostem času tudi študentka strateškega in projektnega managementa na Ekonomsko-poslovni fakulteti Univerze v Mariboru.

Žan Mlakar

Žan je veličasten, pretkan, signifikanten in skrajno podhuljen osebek. Strasten deloholik z močnim pridihom nevroticizma. Ukvarja se z zelo širokim spektrom prostovoljnih aktivnosti, v prostem času študira psihologijo. Prijateljev nikoli ne pusti na cedilu, saj ga je strah, da bi začeli pronicati skozi luknjice. Velik ljubitelj in strasten pripovedovalec slabih šal. Kompetenten za opravljanje mnogih del. Priporočljiv, po lastnem mnenju.

Alsadik Abdelkarim

Všeč sta mu nogomet in tenis. Rad dela na kmetiji. Njegova prva najljubša barva je vijolična (Maribor - šampion!), druga najljubša pa modra. Rad pomaga ljudem in se igra z otroki – zmeraj. Čeprav je jezik težek, je zelo rad v družbi. Je pravo smejoče se sonce.

Urban Ambrožič

Sem Urban Ambrožič, rojen 4. maja 1991 v Mariboru. Moja pot učenosti se je pričela na Osnovni šoli Bojana Ilicha v Mariboru, ki sem jo zaključil leta 2006. Po uspešno opravljeni maturi na II. gimnaziji Maribor sem se leta 2010 vpisal na Fakulteto za naravoslovje in matematiko, kjer sem danes študent smeri Biologija.

V letu 2010 sem pridobil diplomo iz konverzacije v nemškem jeziku (zweite Stufe-Deutsches Sprachdiplom).

Opravljeno imam usposabljanje za prostovoljce na ZPM Maribor.

Moje delovne izkušnje so se pričele na RTV Slovenija, Radio Maribor, kjer sem kot moderator otroške in dijaško-študentske radijske oddaje v celoti skrbel za pripravo in izpeljavo oddaje: sestavljanje programa oddaje, pisanje scenarija in samostojna izvedba intervjujev ter anket. Imam izkušnje s snemanjem oddaj vnaprej in moderiranjem v živo. Brez problemov je tekla tudi komunikacija in urejanje zadev s sodelavci oddaje in tonskimi tehniki. Javno nastopanje na odru mi ni tuje, saj sem v letih 2002 do 2012 večkrat vodil in povezoval kulturne prireditve na osnovni in srednji šoli.

V letu 2012 sem v okviru Evropske prestolnice kulture - Maribor 2012 s kolegi uspešno organiziral koncert za mlade nepoznane skupine.

Timotej Kolar

Rodil sem se 13. oktobra v Mariboru. Med letoma 1996 in 2004 sem obiskoval Osnovno šolo Borisa Kidriča. Šolanje sem nadaljeval na Srednji šoli za gostinstvo in turizem v Mariboru, kjer sem se šolal za turističnega tehnika. Po končani srednji šoli sem se redno zaposlil v družinskem podjetju, ki se ukvarja s prodajo rezervnih delov za elektronske aparate in tako skrbi za trajnejšo uporabo elektronskih aparatov. Podjetje sodeluje z matičnim podjetjem v Nemčiji, kjer sem opravljal enomesečno usposabljanje. Po izkušnji v »poslovnem svetu« sem se odločil za nadaljevanje šolanja. Izbral sem Fakulteto za management v Kopru, kjer sem diplomiral na temo Management in samoupravljanje pod mentorstvom prof. dr. Tončija Kuzmanića. Za pristop k diplomi je bilo potrebno opraviti strokovno prakso v organizaciji. Izbral sem Center alternativne in avtonomne produkcije, ki se je vzpostavil v okviru Evropske prestolnice kulture. Študij nadaljujem na Fakulteti za kmetijstvo in biosistemske vede, kjer pridobivam tehnična, ekonomska in politično-tehnološka znanja s področja kmetijstva na podiplomski smeri agrarna ekonomika.

Poleg konvencionalnega izobraževanja na fakulteti se izobražujem tudi na peripatetični šoli Likej v Kopru, kjer se ukvarjamo s tematikami, ki presegajo okvire tega besedila. Prosti čas tako »porabim« za ukvarjanje s teorijo ter za aktivno participacijo in politično delovanje v svoji lokalni skupnosti. Čas, ki mi »ostane«, pa namenim prijateljevanju, družini in športnim aktivnostim.

Luka Petek

Baje je bil radoveden že kot otrok. Po končani II. gimnaziji Maribor ga je pot zanesla na študij mednarodnih odnosov na Dunaj, kjer se je udejstvoval v mladinskem akademskem združenju OZN in se kasneje zaposlil na ambasadi Izraela za Slovenijo in na stalni misiji Izraela pri OZN, OVSE in ostalih mednarodnih organizacijah na Dunaju. Kljub diplomatskemu klobuku, ki si ga je nadel, pa ostaja neprenehoma zvest svojim prvotnim strastem, povezanih z ulico in urbano kulturo skateboardinga, hiphopa, streetarta. Obožuje zasnežene strmine. V življenju ne more brez glasbe, dobre hrane, pronicljivih zgodb, prekaljenega sarkazma, estetike dobrega filma in fotografije ter argumentiranih debat. Noč je čas njegove kreativnosti, perfekcionizem ga včasih tepe po prstih, pravi, da nima časa biti točen in da bo spal, ko ga ne bo več.

Rene Polanec

Sem Rene Polanec, rojen 23. novembra v Mariboru. Svojo izobraževalno pot sem začel na Osnovni šoli Franca Rozmana Staneta, nato sem se po končani srednji šoli, Prvi gimnaziji Maribor, vpisal na študij prava, kjer sem leta 2013 diplomiral. V času študija sem se udeležil mednarodne izmenjave Erasmus in v španski prestolnici opravil del študijskih obveznosti. V okviru predmeta mednarodno pravo sem sodeloval na mednarodnem tekmovanju iz letalskega prava v Dubaju, kjer smo zasedli 6. mesto. Istočasno sem postal aktivni član društva Erasmus Student Network v Španiji in kasneje v Mariboru, kjer sem pomagal pri organizaciji dogodkov za tuje študente ter jim kot mentor pomagal pri vključitvi v novo okolje. Med šolanjem sem se udeleževal seminarjev, konferenc in tečajev. Opravil sem mednarodna izpita iz angleškega in španskega jezika. Leta 2014 sem opravljal prostovoljsko prakso na Veleposlaništvu Republike Slovenije v Madridu, kjer sem si pridobival mednarodne delovne izkušnje, saj me delo na področju mednarodnega prava in diplomacije zelo zanima. V prostem času rad potujem in spoznavam nove ljudi, kraje ter njihovo kulturo, se ukvarjam s športom, pogledam dober film in se družim s prijatelji. Oktobra 2014 sem postal član skrbniškega odbora Banke idej in tako grem novim izzivom naproti.

Andraž Kamenik

Rodil sem se v Mariboru, kjer sem opravil celoten proces izobraževanja in ga zaključil kot univerzitetno diplomirani zgodovinar. Bil sem ustanovitelj študentskega društva ISHA Maribor in dve leti njegov predsednik. Trenutno delujem v mladinski sferi znotraj organizacije Mestni Mladinski svet Maribor. Že kot študent sem se zavedal, da si bom moral svoje delovno mesto iskati na trgu. Iz tega je izšlo, da sem idejno zasnoval in postavil spletno stran Gospodar časa in z dvema študijskima kolegoma ustanovil zavod IRV, v katerem se ukvarjamo z družboslovnimi raziskavami.

Kristina Nastovska

Rodila sem se v Murski Soboti leta 1989 in svoje šolanje začela v Mariboru na Osnovni šoli bratov Polančičev, nadaljevala pa v evropskem oddelku II. gimnazije Maribor in opravila mednarodno maturo. Po srednji šoli sem se vpisala na študij mednarodnih odnosov na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani, kjer končujem 4. letnik.

V času študija sem delala na Uradu Vlade RS za komuniciranje, kjer sem se ukvarjala z analizo slovenskih in tujih medijev, za Rdeči križ pa sem prostovoljno prevajala resolucije z 31. Mednarodne konference Rdečega križa in Rdečega polmeseca. Poleg tega sem opravljala prakso na Oddelku za mednarodno dejavnost, protokol in prevajanje Državnega zbora in kot prostovoljka sodelovala pri Evropski prestolnici kulture – Maribor 2012. Prav ta izkušnja me je spodbudila, da se pridružim projektu Banka idej, ki bo pomagal mladim, da lažje uresničijo svoje ideje ter pridobijo nova znanja.

Poleg tega se že od malih nog udejstvujem na raznih področjih: obiskovala sem glasbeno šolo, pela v pevskih zborih, operi, vokalnih skupinah (trenutno pojem v Vokalni skupini A Cappella), igrala v amaterskih gledaliških igrah, muzikalih, moderirala različne prireditve itd., ter si tako nabrala veliko hobijev.

Ana Povh

Po opravljeni splošni maturi na I. gimnaziji v Celju sem izobraževanje nadaljevala na Pravni fakulteti Univerze v Mariboru, kjer sem leta 2014 diplomirala. Med študijem sem se intenzivno posvečala mednarodnemu prostovoljskemu delu, udeležila sem se tudi študijske izmenjave, prek katere sem bila pol leta v Bruslju in se poglabljala v pravo Evropske unije in mednarodno javno pravo. Pot me je nato vodila do prevzema vodilnih funkcij v študentskih društvih, kjer sem se največ posvečala promociji in spodbujanju študijske mobilnosti. Tako sem pridobila prve izkušnje s projektnim vodenjem in odnosi z javnostmi. Po diplomi s področja varovanja človekovih pravic v državljanskih vojnah sem se odločila poklicno usposobiti za projektni management in črpanje EU-sredstev. To znanje s pridom uporabljam in se preizkušam na tem področju, saj je to moja prioritetna poklicna pot. Banki idej sem se pridružila, ker me zanima projektno delo in svetovanje mladim, seveda pa tudi zaradi dobrega dela in družbe v Mladinskem kulturnem centru Maribor.

Nina Pohleven

Rodila sem se 1. februarja 1991 v Slovenj Gradcu. V letih od 1997 do 2005 sem obiskovala Osnovno šolo Pod goro v Slovenskih Konjicah, kjer sem preživela obdobje do vstopa v srednjo šolo. Srednješolsko izobraževanje sem nadaljevala na II. gimnaziji Maribor, nato pa diplomirala na programu Evropske študije na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani. V času študija sem se udeležila študijske izmenjave v okviru programa Erasmus. Del študijskih obveznosti za 3. letnik študija sem opravila na Katoliški univerzi v Leuvnu, Belgija. Trenutno sem redno zaposlena v podjetju LANCom, d.o.o., kjer skrbim za zunanjo podobo in promocijo podjetja ter organizacijo dogodkov za poslovne partnerje. Še vedno pa zelo rada pridobivam nova znanja in veščine na področju mladinskega in projektnega dela, zato ostajam koordinatorka Banke idej.

Skrbniški odbor Banke idej:

 • pripravi poslovnik delovanja Skrbniškega odbora Banke idej,
 • pripravi predlog pravilnika Banke idej,
 • pripravi predlog razpisne dokumentacije za razdelitev sredstev Banke idej,
 • pregleda vloge, ki prispejo na poziv za razdelitev sredstev Banke idej, jih ovrednoti v skladu z merili ter pripravi predlog projektov, ki se sofinancirajo,
 • spremlja razvoj sofinanciranih projektov,
 • nudi pomoč mladim pri izvedbi projektov,
 • promovira ter informira mlade ter ostalo zainteresirano javnost o aktivnostih Banke idej,
 • sodeluje z različnimi akterji v lokalni skupnosti z namenom promocije in razvoja Banke idej,
 • sodeluje pri pridobivanju dodatnih sredstev sklada,
 • omogoča stik med mladimi in Banko idej,
 • načrtuje in predlaga usposabljanja za mlade,
 • opravlja druge naloge, ki so povezane s promocijo in razvojem Banke idej.

Skrbniški odbor Banke idej 2012 - 2013

Skrbniški odbor Banke idej v letih 2012 - 2013 so sestavljali tudi naslednji člani:

 • Maša Mlakar
 • Petra Muraus
 • Žiga Štajnbaher
 • Aljoša Kirič

 

Aktualno / Banka idej / Mednarodno / Ekipa / Poziv / Podprti projekti / Usposabljanja / Galerija / Kontakt
© 2012-2017 MKC Maribor. Vse pravice pridržane.