Sprejmi

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke; z obiskom in nadaljnjo uporabo soglašate s piškotki.

Youth Banks on the Move

Projekt Youth Banks on the Move je sestavljen iz dveh mladinskih izmenjav in bo vključeval mlade, ki so člani Skrbniškega odbora Banke idej v Mariboru in mlade večih lokalnih Bank idej iz Romunije. Prva mladinska izmenjava bo potekala osem dni v septembru 2015, v Cluj-Napoci, Romunija, druga pa devet dni v oktobru 2015 v Mariboru, Slovenija. Skozi različne metode neformalnega in priložnostnega učenja (npr. kviz, družabna igra v naravni velikosti, različne delavnice, delo na terenu in v skupinah…) bodo mladi, udeleženci mladinskih izmenjav, izvedli aktivnosti, ki bodo doprinesle k izboljšanju delovanja Banke idej v Mariboru in Romuniji, saj se bodo med udeleženci prenesla nova znanja, izkušnje in primeri dobrih praks. Udeleženci bodo prav tako spoznali delovanje lokalne samouprave v obeh mestih, v katerih bosta potekali izmenjavi in ugotavljali kateri kanali za participacijo mladih v življenju lokalne skupnosti obstajajo (ter aplicirali le te na izvajanje projekta Banke idej).

Glavna rezultata projekta bosta:
e-priročnik "10 korakov do vzpostavitve Banke idej", ki bo služil kot temeljni dokument za prenos koncepta Banke idej v druga mesta po Sloveniji ter po Evropi, napisan pa bo v angleškem, slovenskem in romunskem jeziku,
prenovljeno športno igrišče v izbrani mestni četrti oz. krajevni skupnosti Mestne občine Maribor, z namenom mladim ter ostali zainteresirani javnosti zagotoviti nov prostor za druženje in kakovostno, športno preživljanje prostega časa (ter kot primer projekta, ki ga Banka idej sofinancira).

Celoten projekt bo potekal med 1. oktobrom 2014 in 31. januarjem 2016. Prijavitelj in koordinator projekta je Mladinski kulturni center Maribor, partner v projektu pa je romunska organizacija Asociatia pentru Relatii Comunitare. Podporni partnerji projekta so Mestna občina Maribor, Urad za šport ter Urad za kulturo in mladino ter Srednja gradbena šola in gimnazija Maribor.

Priprava in izvedba projekta je sofinancirana s strani programa Erasmus+.
 

Banka idej / Mednarodno / Ekipa / Razpis/Poziv / Podprti projekti / Usposabljanja / Galerija / Kontakt
© 2012-2020 MKC Maribor. Vse pravice pridržane.