Sprejmi

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke; z obiskom in nadaljnjo uporabo soglašate s piškotki.

Fit Akademija (Nina Mladenović)

Fit Akademija je tridnevni sklop delavnic, predavanj, športnega udejstvovanja in ostalih aktivnosti, ki želijo spodbuditi mlade k aktivnejšemu načinu življenja s pomočjo zdravega prehranjevanja in športa.

Projekt se bo izvajal na območju Maribora na več lokacijah. Vsak dan bomo delavnice pričeli s predavanjem v Mladinskem kulturnem centru Maribor, po teoretičnem delu pa se bomo vsak dan selili na drugo lokacijo za izvajanje športnih aktivnosti. Teoretični del bodo predstavljala tri predavanja (vsak dan po eno), ki se bodo vsako na svoj način dotaknila zdravja in aktivnega načina življenja. Praktični del projekta bodo sestavljale tri različne vadbe, s katerimi bomo udeležencem pokazali, kako učinkovito razgibati svoje telo brez dragih športnih dodatkov, opreme in rekvizitov.

Udeležencem bomo predstavili pozitivne učinke športa, ki jim koristijo na vseh področjih življenja. Pokazali jim bomo tudi, da izgovori, kot so na primer premalo denarja, neznanje ali oddaljenost priložnosti, niso tehten vzrok za neaktivnost. Vsak lahko v svoji mestni četrti najde brezplačno možnost rekreacije. Poudarjali bomo aktivno življenje kot pomembno prioriteto in dolžnost do samega sebe.

Fit Akademija je lahko za udeležence/prebivalce Mestne občine Maribor odskočna deska, da začno odgovorneje gledati na svoje zdravje. Predvsem je potrebno ljudem pokazati in jih izobraziti, da en mesec zdrave hrane in športa vsako leto pred kopalno sezono ni dovolj. Svoje telo je potrebno negovati vse leto. In začeti je potrebno ravno pri mladih, ki so že dovolj odrasli, da se lahko tega naučijo, ter hkrati dovolj mladi, da lahko s tem naredijo veliko pozitivnih sprememb za svoje življenje … in svoje znanje in izkušnje delijo naprej.

Nina Mladenović

 

Avtorica o projektu

1. september 2013

Lokalni sklad za mlade z idejami - Banka idej je izbral in podprl moj projekt FIT AKADEMIJA! Wow! Kaj pa zdaj? Nekaj dni po tem, ko sem izvedela, da je bil moj projekt med petimi izbranimi, sem se sestala s skrbniškim odborom Banke idej. Takoj po sestanku je sledila akcija in dogovarjanje z ekipo. Najprej sem začela razmišljati o promociji projekta. Oblikovalka Tatjana Kopitar je izdelala zelo lepe plakate in letake, ki so me navdušili. Ujela je bistvo, ki sem ga hotela imeti na promocijskem materialu. Še isti teden je bil promocijski material poslan v tiskarno. Dogodek se v zadnjih dneh promovira tudi na socialnem omrežju Facebook in na ostalih brezplačnih slovenskih portalih.

Ta teden sem med drugim uredila tudi rezervacijo prostorov, v katerih bomo imeli naša predavanja, in obiskala eno izmed lokacij, kjer bomo migali. Dogovarjam se tudi z novinarko, ki želi o projektu FIT AKADEMIJA pripraviti krajši prispevek za oddajo Dobro jutro.

V prihodnjem tednu nas čaka raznašanje promocijskega materiala, sestanek z morebitnim sponzorjem in priprava na predavanja in treninge.

Ideje, kako projekt narediti čim boljši, se rojevajo vsak dan, tako da nas do pričetka FIT AKADEMIJE čaka še veliko dela. Izvedba takega projekta je stresna, a če delaš stvari, ki jih imaš rad, je vse skupaj veliko lažje.

Lepo vas pozdravljam in upam, da se vidimo!

Nina Mladenović

 

Dodatni dokumenti 

 

Banka idej / Mednarodno / Ekipa / Razpis/Poziv / Podprti projekti / Usposabljanja / Galerija / Kontakt
© 2012-2020 MKC Maribor. Vse pravice pridržane.