Sprejmi

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke; z obiskom in nadaljnjo uporabo soglašate s piškotki.

Skreiraj svojo kariero (Nina Mastnak)

Skreiraj svojo idejo je projekt, ki bo mlade opolnomočil na področju osebne kariere. Sestavljen je iz uvodne delavnice, štirih večurnih terminov osebnega svetovanje in zaključnega srečanja za pregled rezultatov. Šesturna začetna delavnica bo namenjena spoznavanju osnovne teorije, na osebnem kariernem svetovanju bo vsak posameznik delal na lastnih primerih in s svetovalcem spoznal svoje potenciale, ki so še neizkoriščeni. Zaključno srečanje bo srečanje vseh mladih, vključenih v projekt, s katerimi bomo pregledali rezultate, ki so jih v času projekta dosegali.

S projektom Skreiraj svojo idejo bodo mladi na podlagi svetovno priznanega orodja DISC (http://www.tonyrobbins.com/ue/disc-profile.php) odkrili svoje največje talente, svojo »dodano vrednost«, ugotovili bodo, v čem so resnično dobri in kateri so njihovi največji potenciali, vse omenjeno pa v času izvajanja projekta uporabili v praksi.

Cilji projekta:

  • opolnomočenje mladih v zavedanju lastne dodane vrednosti,
  • opolnomočenje mladih pri predstavitvah delodajalcem in že v procesu iskanja službe,
  • opolnomočenje mladih za uresničevanje lastnih idej in kreacij na področju svoje kariere,
  • spodbujanje aktivnega prostovoljskega dela mladih pri projektih, v organizacijah...

Namen projekta je, da se s pomočjo implikacije znanja v trenutnih življenjskih okoliščinah in situacijah mladih povzroči merljiv premik v karieri, ki bo temeljil na doseženih rezultatih v času projekta, in ne na stereotipnih prepričanjih o nezmožnosti mladih v trenutni družbi. Rezultat je tisti, ki je nesporen pokazatelj, da smo na poti proti učinkovitosti. Na podlagi doseženih rezultatov, ki jih bodo s pomočjo trenerske in svetovalne metodologije mladi dosegali, si bodo potrdili, da so naredili pravilno karierno potezo zase.

Nina Mastnak

 

Avtorica o projektu

13. september 2013

Skreiraj svojo kariero je predvsem izkustveni program. Pripravila sem ga na podlagi poti do lastne kariere in iz dosedanjih praks, kjer je bilo v klasičnih izobraževalnih procesih v veliki večini zastopanih veliko več tistih, ki ponujajo teoretično-analitično znanje. Pri gradnji kariere pa šteje izkušnja oz. spodobnost aplikacije teoretičnega znanja v praktične namene v danem trenutku – in ne glede na (ne)ugodne okoliščine. Program je najbolj poseben v tem, da sem imela priložnost sodelovati s podjetji iz Anglije in iz drugih delov sveta, kjer sem spoznala metodologije, ki jih v Sloveniji nisem izkusila. Ravno te metodologije so sestavni del programa, skozi katerega želim omogočiti mladim, da jih uporabijo zase in z njihovo pomočjo dosežejo merljive in oprijemljive rezultate predvsem na področju kariere.

Program sem si zamislila kot začetno predstavitveno delavnico sledečih metodologij: svetovno priznan test DISC, X-modul – orodje za povečanje učinkovitosti posameznika ali skupine. Sledila bodo individualna svetovanja za mlade, kjer bodo mladi na lastnih primerih kreirali svojo kariero. Po enem mesecu se bo ponovno združila celotna ekipa vključenih mladih in predstavila svoje rezultate.

Trenutno sem v fazi priprave časovnice, izbiranja konkretne vsebine za prvo delavnico in priprave praktičnih vaj za udeležence.

Nina Mastnak

 

26. september 2013 

Še nekaj trenutkov nas loči do začetka programa Skreiraj svojo kariero. Navdušenje je na vrhuncu, v trebuščku že polno metuljčkov ob misli na soboto, ko bomo začeli kreirati kariere.

Priprave potekajo po planu. Urejena je rezervacija prostorov in tehnični del, vabila za udeležence so že v polnem teku, saj se prijave kar vrstijo iz dneva v dan. Materiali za delavnico so že v nastajanju, prav tako pa punce pridno zbiramo še zadnje ideje, sestavljamo praktične vaje, da bo v soboto vse tako, kot mora biti. Tudi na sladko presenečenje za udeležence nismo pozabile.

Ne pozabite prinesti svojih DISC-test rezultatov!
Se vidimo v soboto!

 

Sovoditeljici v pripravah na delavnico. Fotografija: Nina Mastnak

Nina Mastnak in sovoditeljice

 

1. oktober 2013

Po enodnevni delavnici, ki je bila 28. septembra 2013, sedaj v okviru projekta Skreiraj svojo kariero potekajo osebna svetovanja s posamezniki. Na svetovanjih mladi s pomočjo orodja Xmodul zapišejo svoje cilje, ki jih želijo uresničiti, in akcije na poti do tja. Pogledamo omejujoče strahove, skrbi, jih »spremenimo« v podporna, ki jih podkrepimo z »dokazi« - in akcija!

Vesele in ponosne smo, saj vključeni mladi o programu pravijo, da jih je motiviral, da so dobili nov zagon, da so v akciji, in da so naredili nekaj, kar sicer ne bi. Le tako naprej!

Nina Mastnak in sovoditeljice

Banka idej / Mednarodno / Ekipa / Razpis/Poziv / Podprti projekti / Usposabljanja / Galerija / Kontakt
© 2012-2020 MKC Maribor. Vse pravice pridržane.